автор: Веселин Златков e-mail: [email protected]снимка: Нина ЛокмаджиеваРазнообразието на сладководна и морска

...
автор: Веселин Златков e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bgснимка: Нина ЛокмаджиеваРазнообразието на сладководна и морска
Коментари Харесай

Праисторическа американска риба изненада клиентите на борсата във Варна преди Никулден

автор: Веселин Златков
e-mail: [email protected]

фотография: Нина Локмаджиева

Разнообразието на сладководна и морска риба на Рибната борса във Варна е обичайно, само че преди Никулден там може да се видят и в действителност редки типове за нашата страна. Един от тях е веслоносът.

Рибата, която локалните търговци са прекръстили на „ веслоносец “ произлиза от Северна Америка, по-точно от река Мисисипи, нейните притоци Охайо, Мисури, Илинойс и други реки вливащи се в Мексиканския залив. Най-едрите екземпляри доближават до 2 метра дължина и тегло 70 кг.

Присъствието ѝ на пазара в България в действителност не би трябвало да ни изненада. Американската риба от години се отглежда в наши езера и язовири, правени са зарибявания и в Дунава.

Веслоносът е есетрообразна риба и населява водните басейни от праисторически времена. Ако решите да поставите тъкмо това знамение на природата на трапезата на Никулден, най-добре е да употребявате рецептите за другите есетрови риби, които са по-познати у нас.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР